WERKEN MET WORDPRESS

HOSTING EN DOMEINNAAM VASTLEGGEN

Length: 5 minutesComplexity: Gemakkelijk

HOSTING EN DOMEINNAAM VASTLEGGEN

Dit onderdeel is behandeld in de vorige les " Wat heb je allemaal nodig? ". Omdat dit vaak apart teruggezocht wordt eens men in een cursus bezig is, heb ik dit onderdeel toch even een makkelijk terug te vinden titel gegeven. Hoewel je een hostingbedrijf van je keuze kunt zoeken via internet, hou ik me aan het hostingbedrijf waar ik al jaren mee samenwerk en goede ervaringen mee heb namelijk www.neostrada.nl. Je kunt daar de stappen volgen zoals ik eerder heb getoond en meestal ben je als starter prima uit met hun goedkoopste starterspakket. Via het Cpanel kun je ook je eigen e-mail accounts configureren en activeren. In latere premium lessen zal dit ook gedetailleerd aan bod komen.

IN EEN PAAR STAPPEN JE WEBSITE ONLINE!

Length: 7 minutesComplexity: Normaal

IN EEN PAAR STAPPEN JE WEBSITE ONLINE!

In deze les leer je met een paar eenvoudige stappen in een kwartiertje je eigen WordPress website online te zetten. Ik adviseer deze les eerste even te doorlopen, daarna zelf aan de slag te gaan. We gaan ervan uit dat je zoals in de eerdere lessen uitgelegd, je ondertussen je domeinnaam en hostingpakket hebt geregeld en via de bevestigingsmail van het hostingbedrijf, alle inlog klaar hebt om aan de slag te gaan. Veel plezier met je eerste echte live WordPress website!

INLOGGEN IN JE WORDPRESS DASHBOARD

Length: 4 minutesComplexity: Normaal

INLOGGEN IN JE WORDPRESS DASHBOARD

In de vorige les hebben we net zelf onze eerste eenvoudige basis website online gezet. Nu leer ik jou om met de net ontvangen gegevens in je e-mail, zelf in te loggen in je eigen dashboard. Zodra je ingelogd bent, zul je zelf pagina's kunnen aanmaken, afbeeldingen en video's toevoegen, thema's wijzigen en nog veel meer. In deze les gaat het even alleen over hoe je inlogt!

WEG MET DIE TESTPAGINA!

Length: 7 minutesComplexity: Moeilijk

WEG MET DIE TESTPAGINA!

We hebben eerder al onze website online geplaatst. Oorspronkelijk was WordPress een puur blogplatform. Ondertussen is het echter geëvolueerd naar een volwaardig website platform. Je kunt er niet alleen maar een blog mee bouwen, maar ook reguliere webpagina's en met de plugin Woocommerce kun je er zelfs een volwaardige webshop mee laten draaien. Standaard zal je thema op je homepage ( vaak ook Sample Page genoemd ) een blog laten zien waar blogberichten en reacties op getoond kunnen worden. Via de instellingen van WordPress kun je aangeven of je blogberichten of een normale pagina wilt laten zien op je homepage. In deze video toon ik je in de praktijk hoe je dat doet en hoe je van die vervelende testpagina afkomt.

MEDIA BESTANDEN UPLOADEN EN TOEVOEGEN

Length: 6 minutesComplexity: Normaal

MEDIA BESTANDEN UPLOADEN EN TOEVOEGEN

Nu we een website online hebben staan, willen we deze natuurlijk ook gaan invullen met content. Dit zal deels uit tekst en deels uit afbeeldingen, video's of misschien wel PDF bestanden bestaan. In deze les geef ik met praktijkvoorbeelden aan hoe je deze bestanden vanaf je computer naar je WordPress dashboard integreert in je pagina of blog bericht.

MENU EN PAGINA’S AANMAKEN EN ORDENEN

Length: 5 minutesComplexity: Normaal

MENU EN PAGINA'S AANMAKEN EN ORDENEN

In de vorige les toonde ik al hoe je een menu kunt aanmaken en waar. In deze les ga ik daar wat dieper op in. Niet alleen hebben we het dan over het nieuw aanmaken van een menu, maar ook over nieuwe pagina's aanmaken, zorgen dat deze in de website zichtbaar worden en hoe je deze naar eigen wens kunt ordenen. In deze gratis cursus werken we met een gratis thema. Hoewel dit een degelijk thema is, zijn er toch beperkingen met wat je ermee kunt. Dit geldt ook voor de aanmaak en locaties waar je een menu kunt laten weergeven. Indien je interesse hebt in meer uitgebreide lessen over de mogelijkheden met menu's weergeven en opmaken, ga dan naar de pagina "cursusaanbod" en schrijf je in voor de corresponderende cursus. Heb je echter ( nog ) geen al te hoge eisen voor je website, dan kun je al prima verder met deze gratis les!

PLUGINS EN WAT JE ER MEE KUNT

Length: 7 minutesComplexity: Normaal

PLUGINS EN WAT JE ER MEE KUNT.

Eerder hadden we het over plugins, zowel gratis als premium. In deze video ga ik wat dieper in op dit onderwerp en toon met voorbeelden wat ze zijn en wat je er mee kunt.

WIDGETS EN WAT JE ER MEE KUNT

Length: 7 minutesComplexity: Normaal

WIDGETS EN WAT JE ER MEE KUNT.

Je hebt er vast al wat over gehoord of gelezen, in WordPress hoor je vaak het woord "Widgets" voorbijkomen. Widgets zijn aparte onderdelen die vaak in een zijbalk of onderaan de footer worden gebruikt. Ze zijn er in alle vormen en maten en kunnen zelfs in een gewone pagina geïntegreerd worden. In mijn video toon ik met praktijkvoorbeelden wat widgets zijn en wat je in het algemeen ermee kunt.

GEBRUIKERSROLLEN EN HUN RECHTEN

Length: 1 minutes

GEBRUIKERSROLLEN EN HUN RECHTEN

Hier een snelle beschrijving van de verschillende gebruikersrollen en hun rechten: Beheerder, Redacteur, Auteur, Schrijver en Abonnee. Handig om snel even op te zoeken.

EEN EENVOUDIG BLOG OPZETTEN

Length: 8 minutesComplexity: Moeilijk

EEN EENVOUDIG BLOG OPZETTEN

In de vorige lessen hadden we het al over de optie ook een blog toe te voegen aan je website. In deze les leer je een eenvoudig blog op te zetten met het gratis WordPress thema. Dit zal verschillen op bepaalde punten met andere thema's, maar het geeft alvast een goed algemeen beeld van hoe een blog werkt en je ermee aan de slag kunt. Je leert in deze les over het ordenen van je berichten via categorieën, hoe je met behulp van widgets je recente reacties en archief van je blog kunt laten weergeven en meer. Wil je verder gaan met je blog en meer leren over alle instellingen en het verfraaien van de uitstraling van je blog, nodig ik je uit via de pagina " Cursusaanbod " de overeenkomende les aan te schaffen.

Terug naar:GRATIS STARTERSCURSUS WORDPRESS